Magazin

Dobar odnos sa svekrvom

Sve je manje žena koje se mogu pohvaliti da imaju dobar odnos sa svojom svekrvom. Kako i vi ne bi bili jedna od njih, te kako bi imale miran i skladan život, u nastavku vam donosimo par savjeta kako možete imati dobar odnos sa svojom svekrvom.

Nikada nemojte dozvoliti da odnos sa svekrvom narušava mir i sreću u vašoj porodici. Kako bi izbjegli međusobne tenzije i sukobe savjetujemo vam da se pokušate što više međusobno razumjeti.


PROČITAJTE JOŠ: Kad se svekrva miješa u organizaciju svadbe


Ako vas svekrva ignoriše ili stalno kritikuje sve što vi napravite, zapamtite da je to zato što se ona sama osjeća ugroženo. Svekrve se osjećaju ugroženo zbog nove žene koja je ušla u porodicu, a ta žena ste vi i zbog vas ona ima sve manji utjecaj na donošenje odluka svoga sina.

Ukoliko odnos vas i vaše svekrve i nije najbajniji, još prije nego vi i suprug imate djecu, vjerojatno će biti i gori kada na svijet dođe mala beba. Jer kada u porodicu dođe mala beba, krenut će različita razmišljanja i razmirice oko odgoja djeteta.

Da se nalazite i u najvećoj svađi sa svojom svekrvom, pokušajte se sjetiti da je i vaša svekrva prolazila isto što i vi, kada se radi o odgoju djeteta. Vrlo vjerovatno će jednog dana kada vaše dijete odraste i vama biti teško prihvatiti da je netko dovoljno dobar za njega. Pokušajte shvatiti da vaša svekrva želi samo najbolje za svoga sina i da joj je jako teško brigu o njemu prepustiti vama ili bilo kojoj drugoj ženi.


PROČITAJTE JOŠ: Trikovi da izađete na kraj s roditeljima koji se miješaju u planiranje vjenčanja


Najbolje bi bilo kada bi zaboravili sve što vam smeta vezano za svekrvu, te kada bi na njene komentare i uplitanja ostali ravnodušni, te ih zanemarili. Sigurni smo da postoji mnogo situacija kada vas svekrva uopšte ne želi povrijediti i kada niti ne zna da vam čini štetu, pa imajte malo više razumijevanja.

Koliko god se vaša mišljenja razlikovala, ponekad jednostavno nisu vrijedna prepiranja. I jedna i druga ćete jednostavno morati pronaći način, kako da se složite, ako zbog ničeg drugog onda zbog osobe koju obje jako volite, vašeg supruga i njenog sina.