Planiranje vjenčanja

Šta pitati vlasnike lokala u kojem želite svadbu

Odabrali ste datum i počeli planirati svoje savršeno vjenčanje, ali tek trebate odabrati i lokal? Odabir lokala za svadbu možda je i ključan za uspješnu i dobru organizaciju. Prije nego rezervišete, istražite opcije i ne zaboravite vlasnike ili odgovorne osobe pitati ovih nekoliko važnih pitanja.

Prvo i osnovno – da li je slobodan termin koji želite? Kakav je kapacitet sale ili sala koje nude? Kolika je cijena po osobi i šta sve tačno ona uključuje (koju hranu, koje piće, u kojem obliku, da li sve vrste pića ili samo neka…) Postoji li vremensko ograničenje trajanja zabave i, ako postoji, mogu li se, i po kojoj cijeni doplatiti dodatni sati? Koliko ima parking mjesta za goste i je li moguće obezbijediti dodatni parking?

Da li možete donijeti vlastito piće/hranu/ukrase itd? Da li nude uslugu dekoracije sale? Koliko je osoblja na raspolaganju tokom svadbe? Ako ste planirali svadbu na otvorenom – imaju li rezervnu varijantu u slučaju lošeg vremenai kako ona izgleda? Postoji li prostorija u kojoj se mladenci mogu spremiti? Koje su opcije plaćanja? Treba li ostaviti avans? Kakva je praksa u slučaju otkazivanja?

I naravno, uz sve ovo svakako dodajte sve ostalo što vas interesuje prije nego se odlučite za mjesto na kojem ćete provesti najvažniju zabavu u svom životu. Sretno!