Dekoracije

Stara vrata kao dekoracija

Stara trošna vrata mogu se izgledati kao neobična i svakako neuobičajena dekoracija, ali ovo je trenutno jedan od najpoznatijih trendova dekorisanja vjenčanja u svijetu. Za mnoge, ona imaju i svojevrsnu simboliku – ulazak u novo porodično okruženje i novi život, a istovremeno su lijep i jednostavan način kako u uređenje unijeti malo rustikalnog šarma. Ali kako ih iskoristiti kao dekoraciju?


PROČITAJTE JOŠ: Staklenke i boce kao kreativne dekoracije


Bez obzira na to da li je vaše vjenčanje u zatvorenom ili otvorenom prostoru, vrata mogu izgledati vrlo zanimljivo i biti upotrijebljena na mnogo različitih načina. Ako je vaša svečanost vani, prijem možete urediti postavljanjem velikih vrata u podnožju oltara ili ih iskoristiti upravo kao dekoraciju samog oltara, odnosno mjesta na kojem će se održati vaša ceremonija.


PROČITAJTE JOŠ: Stare merdevine kao dekoracija


Hoće li vrata biti jednostavna ili okićena cvijećem i ukrasima, zavisi o vašim željama i samoj temi vjenčanja. Ukoliko su vrata konkretnije veličine ili u stilu harmonike ( paravana ), to je sjajan način da razgraničite veći otvoreni prostor.


PROČITAJTE JOŠ: Ideje za dekoraciju vjenčanja


Pogledajte nekoliko zanimljivih ideja za uređenje koje smo spremili za vas.