Bračno savjetovalište

Stvari koje morate znati za bolji brak

Iako ste vjerojatno odlučile da je “On” taj i spremne ste na korak koji će promijenit sve u vašem životu, ipak se trebate zapitati neke stvari, stvari koje ćete vi same najbolje znati pravi odgovor. Odgovor koji će i vama i vašem odabraniku olakšati i uljepšati život.

Dobro razmislite jeste li spremni na taj korak

Naravno da ljubav pobjeđuje sve i da mi sve želimo biti s muškarcem kojeg volimo, ali baš zbog ljubavi često zanemarujem sve ostalo. Zbog činjenice da smo zaljubljene poput tetrijeba ne vidimo činjenice koje će kasnije biti od presudne važnosti. Iako je brak riskantan, zašto ga ne bismo učinile manje riskantnim i pripremimo se psihički, fizički, pa čak i financijski.

Naučite kuhati

Znate onu staru poslovicu da put do muškarčeva srca vodi kroz želudac. E, pa to je prava istina koliko god oni to zanijekali. Iako osobno nisam osoba koja je majstor u kuhinji, gledanjem svojih roditelja naučila sam dosta i nedavno sam primijenila svoje znanje na svom muškarcu. Iako me i prije volio, otkako sam mu pripremila par obroka nekako drugačije me gleda. Nekako sa više poštovanja i pogledom koji govori više od riječi ‘volim te’. Samim time i moje gledanje na njega se promijenilo i osjećamo se kao na početku veze. Uglavnom da ne dužimo, naučite kuhati – isplatit će vam se na više načina.

Razgovarajte o svemu

Između dvoje zaljubljenih ne postoje tajne. Uz ljubav, poštovanje i povjerenje to je ključ svega. Još dok ste u vezi razgovarajte o svemu, pretresite sve moguće i nemoguće teme koja vas zanimaju o vašoj boljoj polovici. Ali, ne zaboravite da i vi morate biti iskreni prema njemu. Kada sve izađe na vidjelo možete mirne duše krenuti u brak znajući da će osoba koja je sada uz vas biti tu dok vas smrt ne rastavi.

Budite sigurni da volite sebe

Voljeti i biti s nekim do kraja života je jedna od najvažnijih odluka koju ćete donijeti u svom životu. Svakako najvažnija do sada. Zato budite sigurni da sebe volite dovoljno kako bi mogli voljeti i druge. Ako sebe volite dovoljno onda ćete moći i sebe podijeliti s nekim i ništa na ovome svijetu neće vam biti teško.

Tagovi