Magazin

Svi se udaju, samo vi ne! Šta dalje?

Kako preživjeti činjenicu da svi uplovljavaju u bračnu luku, a vi još niste ni blizu. Ne očajavajte vaš dan će doći i prije nego mislite. Iako vam se čini da ste jedina žena koja nema momka, slobodne djevojke su daleko od izumrle vrste. Zato samo nastavite sa svojim životom jer vaš muškarac je u blizini. Ali, da hodate svijetom pognute glave evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da držite glavu iznad vode.

Gledajte i učite

Puno možete naučiti samo posmatrajući. Pazite na negativne strane vjenčanja kao i na čuda na taj dan kako biste na svoj dan, kada ćete izgovarati sudbonosno ‘Da’, izbjegle one stvari koje ne želite na svom vjenčanju.

Pravi prijatelj

Kada krene navala sa vjenčanjima pronađite sebi muškarca na kojeg se možete pouzdati i odaberite ga za svog pratitelja. Znate o kome pričamo, vašem najboljem prijatelju iz djetinjstva ili kolegi sa posla, muškarcu koji je dobar sugovornik, naočit te se zna obući i neće završiti ispod šanka ili koketirati s vašom majkom ili mladenkom. Dakle, tražite plesnog partnera koji vas neće osramotiti na svadbi.

Izađite i provodite se

Kada ne pomažete svojoj prijateljici oko planiranja posebnog dana, probajte se posvetiti planiranju izlazaka s prijateljicama. Dotjerajte se i zaputite u avanturu. To što vaše udane prijateljice ostaju kod kuće i naručuju pizzu kako bi provele večer uz TV i otplatile dugove od vjenčanja, ne znači da i vi morate činiti isto. Uživajte u slobodi i ne zaboravite da su novci tu da se troše.

Prepričavanje avantura

Iako vam je dosta života bez muškarca i prstena na ruci, ipak pokušaji do tog čina su dobra škola, a i priča uz kavicu sa prijateljima. Vaši prijatelji pred bračnom lukom sigurno obožavaju vaše društvo i cijene druženje, ali status solo djevojke sada im je dragocjeniji nego ikad. Oni kroz vas žive, a svaki detalj značit će im mnogo. Zato podijelite svoja iskustva i ne izostavljate sočne i bitne detalje vaših avantura ili možda da ipak ostavite neke detalje za sebe.

Pronađite inspiraciju

Mnogo je izuzetnih žena koje se nikad nisu udale. Bilo da je to vaša majka, vaša najdraža spisateljica, umjetnica, aktivistica… na vama je cijeli život i prilika da ostavite trag u svijetu. Pročitajte njihove knjige, pogledajte njihova djela i neka vas njihov duh ponese i pokrene da pravite čuda.

U zdravom tijelu zdrav duh

Cijenite vrijeme koje imate. Prestanite se sažalijevati i pokrenite se! Dok sve vaše prijateljice čupaju kosu zbog svadbene torte i rasporeda sjedenja, pobrinite se za vaše tijelo i krenite na jogu, aerobik ili plivanje. Nakon što očvrsnete i dotjerate svoje tijelo, priuštite sebi prekrasnu haljinu koju već duže vrijeme gledate u izlogu izađite van i vidjet ćete kako će muškarci okretati glave za vama.

Budite kreativni

Višak slobodnog vremena potiče ljude na kreativnost. Saznajte koja je vaša ‘žica’ i zasvirajte na nju. Volite plesati, krenite u školu plesa i upoznat ćete nove zanimljive ljude, a o pokretima na plesnom podiju da i ne govorimo. Možda imate dara za slikanje. Provjerite jer možda već na sljedećoj svadbi možete bračnom paru pokloniti sliku koju ste upravo vi naslikali.

Put oko svijeta

Putovanja su oslobađajuća i ohrabrujuća. Svi mediji stalno upozoravaju na opasnosti putovanja djevojke, ali nitko ne spominje koje zadovoljstvo pružaju. Beskrajne prilike pružaju se ženi koja putuje po svijetu. Budite otvoreni za upoznavanje ljudi i probavanje novih stvari. Kada putujete s nekim to više neće biti isto, oni imaju svoje želje, zbog toga uživajte u svijetu onako kako vi želite.

Prijateljstvo sa muževima prijateljica

Ništa ne utvrđuje prijateljstvo više od dobrog odnosa sa mužem vaše prijateljice. Naravno da pod time ne podrazumijevamo da kada ona dođe kući zatekne svog muža i vas kako gledate utakmicu TV-u zavaljeni u kauč i pijete pivu, ali bilo bi lijepo da se svi zajedno možete družiti bez neke nervoze. Izaći van na večeru ili u kino bilo bi zgodno, a vjerojatno i on ima nekog prijatelja koji nema djevojku…

Opustite se

Nemojte biti prestrogi prema sebi. Sjetite se da trebaju snažan um i srce da znate što želite i ne skrenete s puta. Ako se ne osjećate ugodno i dobro dok sjedite pored osobe dignite se i nastavite tražiti.

Tagovi