Moda/Vjenčanice

Vjenčanica je osnova svakog vjenčanja

Prvo što nam pada na pamet kad se spomene vjenčanje je vjenčanica. Ona je osnova svakog vjenčanja jer će se po vjenčanici koju mladenka izabere birati dekoracija, tema vjenčanja, buket, odijelo mladoženje i još puno bitnih detalja.

Iz tog razloga bi svakoj mladenki ukazali na par stvari o kojima bi trebale voditi računa prije nego što krenu u potragu za onom pravom.

PROČITAJTE JOŠ: Greške prilikom kupovine vjenčanice

Kao što već i same znate svaki oblik tijela podržava drugačiji model vjenčanice iz tog razloga bi bilo jako dobro da u salonu vjenčanica isprobate više različitih modela kao i boje vjenčanice. Najveći problem se upravo pojavi kada mladenke zacrtaju što bi željele obući, isprobaju model i shvate da im to ne stoji dobro. Često tada budu razočarane, zato je topla preporuka idite otvorenih opcija isprobajte sve boje, modele i krojeve, a tek onda odlučite šta vam se sviđa.

U BiH je još uvijek u modi iznajmljivanje vjenčanica što je uvijek povoljnije od kupovine ili prvog nošenje, ali mladenke moraju biti svjesne mogućih rizika i da cijenu koju plaćaju za iznajmljivanje je daleko niža od one kupovine.

PROČITAJTE JOŠ: Vodič za mladu: Kako odabrati vjenčanicu

Vjenčanje je prekrasan čin i bilo bi dobro da se u obilasku raspitate i o cijenama kupovine jer svaka djevojka zaslužuje svoju vjenčanicu iz snova. Raspitajte se kod obilazaka salona šta sve ulazi u cijenu iznajmljivanja ili kupovine te šta se dodatno plaća da se ne bi neugodno iznenadili pri plaćanju vjenčanice.